CURRY VAN GEHAKT MET SPERZIEBONENRIJST.

Ingrediënten: 300 gram pandarijst, 500 gram gehalveerde sperziebonen, 2 eetlepels olijfolie, 375 gram Hollandse rundergehaktballetjes, 2 grof gesnipperde uien, 1 rode paprika (in repen), 100 gram groene curry, 200 ml. kokosmelk, peper en zout.
Bereidingswijze: Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 minuten. Giet de rijst af en vang het kookwater op. Schep de sperziebonen door de rijst. (1/3)
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten goudbruin. Voeg de uien en de paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg de curry, de kokosmelk en 150 ml. kookwater van de rijst toe. Breng al omscheppend aan de kook, doe het deksel op de pan en kook de curry op laag vuur nog 6 minuten.

(2/3)
Breng de rijst op smaak met peper en zout. Serveer de curry met de sperziebonenrijst.

DIT GERECHT IS VOOR 4 PERSONEN.

EET SMAKELIJK

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…