CYBERCRIMINALITEIT: ONZICHTBARE CRISIS

Om de inwoners bewuster, weerbaarder en veiliger te maken, lanceren de acht gemeenten in het district Markiezaten in de Week van de Veiligheid de Cyberchallenge. In 2021 bedroeg de schade door cybercriminaliteit voor Nederland 10 miljard euro en de verwachting is dat dit in 2022 is toegenomen. Dit betekent dat iedereen er al last van heeft en dat dit alleen maar erger wordt.

Veel mensen ervaren dit niet, omdat cybercrime niet goed zichtbaar is. Men voelt zich niet bedreigd, en denkt niets van waarde te hebben, maar wel een veilig wachtwoord en antivirus programma. Als samenwerkende gemeenten worden de zorgen gedeeld als het gaat over cybercriminaliteit. Door het aanbieden van deze online trainingen hoopt men inwoners te helpen om cybercriminaliteit te herkennen.

De Cyberchallenge is een serie gratis online trainingen voor alle leeftijdsgroepen. Met behulp van video’s en uitleg wordt verteld hoe jij de zes meest voorkomende dreigingen kunt voorkomen, bestrijden en wat te doen als je getroffen wordt. De thema’s zijn: malware, phishing, ID fraude, neppe websites, afpersing en ransomware. Via: markiezaten.dataexpert.academy registreer je een account.

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jaap Reesema - Als Je Voor Me Staat

Laden...

Laden

Laden…