CYBERCRIMINALITEIT ONZICHTBARE CRISIS

In 2021 bedroeg schade door cybercriminaliteit in Nederland 10 miljard euro, dit is nu al 40% meer in 2022. Dat komt neer op 1000 euro per inwoner per jaar. Mensen voelen zich niet bedreigd, omdat ze denken niets van waarde te hebben of denken dat ze een veilig wachtwoord en antivirus programma hebben.

Marjolein van der Meer Mohr, burgemeester van Rucphen, sluit zich aan bij de gezamenlijke aanpak van cybercriminaliteit in de samenwerkende gemeenten.

“Cybercriminaliteit is een steeds groter wordend probleem. Uit eigen ervaring weten we dat ook binnen onze gemeente lokale ondernemers worden getroffen. Hackers vallen inwoners lastig met nepmails, -websites en -facturen. Cybercrime wordt steeds professioneler en is moeilijk van echt te onderscheiden. Het is belangrijk dat we iedereen goed voorlichten met de Cyber challenge. De trainingen zijn gratis toegankelijk voor alle inwoners en ondernemers, omdat cybercriminaliteit iedereen treft.

Het is mooi om te zien dat de Markiezaat gemeenten op deze manier grootschalige problemen oplossen. Samen is de slagkracht namelijk vele malen groter dan alleen.”.

Via: https://Markiezaten.dataexpert.academy registreer je een account en kun je aan de slag.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…