DAG EN NACHT OPBOUW FREE YOUR MIND

De opbouw begon dinsdagochtend 25 april, vertelt Arno van der Star. Hij organiseert het festival met partner Remko van der Klis. Er wordt tot donderdagmiddag gebouwd 24/7. Een alternatief voor zo’n immens podium is de grote hangartent van 40 bij 20 meter die vol met lichten hangt, en staat aan het uiteinde van de vliegbaan. De bezoekers kunnen zich vergapen aan echte vliegtuigen in het decor.

De 27.000 techno liefhebbers komen niet alleen voor de sfeer van het vliegveld, maar voor de artiesten. Zo’n 124 speakers zorgen dat alle bezoekers kunnen genieten van de optredens. In totaal werken 550 mensen voor en op het festival, zoals in de beveiliging, als verkeersregelaar en achter de bar. Alle bezoekers moeten hun pinpas of telefoon meenemen, want het is een  cash loos evenement.

Er zijn 4 kassa’s waar bezoekers contant geld kunnen inleveren in ruil voor een pasje. Er wordt niet met een muntensysteem gewerkt. Donderdagmiddag 13.00 uur gaat het festivalterrein open tot 23.00 uur. Dan kan de organisatie niet op haar lauweren rusten. Dertien uur nadat de muziek is gestopt, landt hier alweer het eerste vliegtuig. Om vrijdagmiddag 12.00 uur móét alles weg zijn.

foto’s: Kaylan Brans

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Anthony Joosten - Lente In Mijn Hart

Laden...

Laden

Laden…