DAG VAN DE BRABANTSE VOLKSCULTUUR 2020.

De Dag van de Brabantse Volkscultuur is een traditie. Ieder jaar organiseren de samenwerkende partijen – Erfgoed Brabant, Brabants Heem en de Historische Vereniging Brabant – deze dag steeds op een andere plek en met een ander thema. In 2020 sluiten we aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost /West. De wereld wordt steeds kleiner: wat ooit ver weg was, is nu dichtbij.
(1/3)
Tijdens de onlinebijeenkomst op 28 oktober 2020 gaan we op zoek naar verhalen over ontmoetingen tussen Noord-Brabantse migranten en de mensen in de landen waar zij zich vestigden. Boeren, missionarissen en gelukszoekers trokken vanuit Brabant de wijde wereld in. Wat is van hen geworden? Deze verhalen gaan allemaal over emigratie van Brabant naar het buitenland.

(2/3)
Piet Lauwerijssen: Emigratie van Hoeven naar de Verenigde Staten en Canada Cor Kerstens: Een Ettenaar in Nieuw Amsterdam: de documentaire “Houdoe Brabant” De uitzending vanuit start om 20:00 uur en is rond 22:00 uur afgelopen. U kunt zich aanmelden door uiterlijk 24 oktober 2020 een mail te sturen naar info@erfgoedbrabant.nl, onder vermelding van uw: Naam – adres – woonplaats.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…