DE ROOI-PANNEN MOET AAN DE SLAG

Werk aan de winkel voor mbo-school De Rooi Pannen in Breda, waar ze voor de recreatiesector opleiden. 66% heeft te weinig personeel. Dat blijkt uit onderzoek van vakbonden FNV Recreatie, KIKK recreatie en brancheorganisatie HISWA-RECRON. De instroom van nieuwe werknemers vanuit het mbo blijft achter.

Deze cijfers werden vorige maand gepresenteerd op een congres waar Margreet Toonen, directeur van De Rooi Pannen in Breda sprak. Er is werk aan de winkel voor haar school met de grootste opleiding voor recreatiemedewerkers van Nederland. Niet genoeg vmbo’ers kiezen voor de recreatiesector. Het imago is niet goed. “Mensen zien het als een vakantiebaantje, niet altijd als vak”, zegt Toonen.

Ze laat graag zien wat ze vmbo’ers te bieden heeft. Er zijn keukens, een evenementenbureau, een hotel en plekken waar studenten praktijkervaring kunnen opdoen met echte gasten. “Voor ze op stage gaan, hebben ze bij ons al veel in de praktijk geleerd.”

Toonen merkt dat er veel interesse is van andere mbo-opleidingen naar de aanpak in Breda, waarbij vanaf het begin studenten in de praktijk worden opgeleid. “Steeds meer mensen uit het recreatieonderwijs komen een dagje naar Breda.”

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…