DEZE WEEK IS HET DE WEEK VAN HET RESPECT.

Dit jaar richt de Week van het Respect zich vooral op jongeren: de generatie van de toekomst. De campagne wil jongeren er bewust van maken hoe een tolerante en respectvolle samenleving eruitziet. Maar respect is iets van ons allemaal. Respect hebben voor elkaar, daar gaat het om. Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr: Het college van Rucphen staat volledig achter deze campagne.
(1/3)
Het doel van de Week van Respect is jongeren te inspireren en activeren om bij te dragen aan een respectvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Op langere termijn draagt deze aanpak bij aan een respectvolle samenleving met betrokken burgers die openstaan voor elkaar en elkaar respecteren zoals ze zijn.”
Wethouder René Lazeroms wijst erop dat men niet alleen respect voor de medemens moet hebben, maar ook voor de leefomgeving.
(2/3)
Als ik in het buitengebied een eind ga wandelen, schrik ik van alles wat klakkeloos wordt weggegooid: lege blikjes, plastic bekertjes, lege zakjes enz. Binnen de bebouwde kom treffen we nogal eens hondenpoep aan op het trottoir. Dit is niet nodig en kan makkelijk voorkomen worden. Samen zijn we verantwoordelijk voor een schoon leefmilieu en daar dienen we dan ook respectvol mee om te gaan.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…