DIT BETAAL JE IN RUCPHEN AAN TOERISTENBELASTING

In Rucphen betaal je dit jaar 1,05 euro toeristenbelasting per nacht. Dat is evenveel als vorig jaar. Je betaalt toeristenbelasting als je overnacht op een bungalowpark of in een hotel in een gemeente waar je niet staat ingeschreven. Gemeenten mogen zelf uitmaken of zij toeristenbelasting heffen. Gemiddeld betaal je in Nederland zo’n 1,94 euro per nacht.

De toeristenbelasting in Rucphen is lager dan het landelijk gemiddelde, en staat op plek 285 in de ranking van gemeenten met de hoogste toeristenbelasting. In provincie Noord-Brabant ben je per overnachting gemiddeld 1,99 euro kwijt aan toeristenbelasting. Per inwoner ontvangt een gemeente een beetje geld van het Rijk. Als er veel toeristen overnachten in een gemeente, maakt deze meer kosten.

Zoals stranden en straten schoon maken en wegen onderhouden. Van de inkomsten uit de toeristenbelasting kan een gemeente die extra kosten betalen.
Dit artikel is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld door het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO), Rijksuniversiteit Groningen. Het gaat om cijfers over de tarieven van toeristenbelasting per gemeente vanaf 2018.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Frans Vergouwen - Muziekparadijs2

Laden...

Laden

Laden…