DJA CLUBCORYFEE JANUS HEREIJGERS KRIJGT EIGEN PAD

Het zal weinigen overkomen dat er een pad naar je wordt vernoemd. Voor Janus Hereijgers, clubcoryfee van Atletiek en Recreatiesportvereniging De Jonge Atleet (DJA), is dit uitgekomen. Clubgenoten onthulden op een steenworp afstand van het clubterrein aan de Akkermolenweg een Janus Hereijgerspad. Dat gebeurde niet zomaar. Janus Hereijgers heeft bij DJA een bijzondere status.

Hij is een van de oprichters van de club die in 1962 het levenslicht zag. De club is eigenlijk opgericht vanuit het wielrennen. De Rooms Katholieke Jonge Boerenstand (RKJB) hield in de winter crosswedstrijden. Om je daarvoor aan te melden, moest je met een man of dertig zijn. Ze beoefenden ook andere sporten zoals hardlopen. In het begin was er geen eigen accommodatie, dus waren op straten.

Op de huidige locatie, die vorig jaar vernieuwd is, zit men inmiddels 30 jaar. Janus vervulde uiteenlopende functies, maar kampt al enige tijd met gezondheidsproblemen. Hierdoor kwam de klusploeg op het idee voor het Janus Hereijgerspad. Een pad dat hij zelf nog mee heeft aangelegd, met gekregen stenen van gemeente Zundert, en dat ligt tussen de parkeerplaats en het terrein van DJA.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 25 juni 2024

Last on air:
07:23 J-Jingle with Sweeper kort goedemorgen 2 (00:02)
07:23 Dire Straits with Walk Of Life (03:50)
07:27 Rocky Vosse with Pretty Belinda (02:54)

Now on air:

Jan Smit with Als De Morgen Is Gekomen

Next on air:
07:33 Ria de Schutter with info heemkundekring Zegge L. 04072024 (01:01)
07:34 Gerrit Vos with Blijf Vannacht Bij Mij (02:36)
07:36 Lionel Richie with Se La (04:19)

Laden...

Laden

Laden…