DOET U OOK MEE MET GFT+E

Zaterdag 24 september trekt een speciaal GFT+E team door een aantal wijken van de gemeente Halderberge. De bedoeling is uit te leggen dat het belangrijk is om groente, fruit, tuinafval en etensresten (GFT+E) apart te houden om zo te zorgen voor minder restafval. De reden? Niet alleen het milieu, het gaat ook om uw eigen portemonnee.

Gemiddeld bestaat de hoeveelheid restafval voor zo’n 32% uit GFT+E. Restafval wordt verbrand en GFT+E erin laten zitten, betekent een verlies van grondstoffen voor biogas en compost. Dat is niet de enige reden om GFT+E apart te houden. GFT+E weegt zwaar in het restafval en neemt veel ruimte in. GFT+E apart betekent minder restafval en aangezien u betaalt voor het aantal ledigingen van de restafvalcontainer, scheelt het u in uw portemonnee.

Het GFT+E team heeft folders om te bewaren met tips en een lijst met wat er wel/niet bij het GFT+E mag. In ruil voor een kort gesprek ontvangt u een rolletje met composteerbare zakjes om het apart houden van etensresten in de keuken gemakkelijker te maken. Bent u niet thuis? Dan ontvangt u de informatie ook, tezamen met een oproepje om toch ook mee te doen. Dit oproepje is gedrukt op papier dat groentezaadjes bevat en composteer baar is.

Kijk ook op: www.samenaandebak.nl/tips/het-gfte-team-aan-de-bak

Daar vindt u ook de folder terug die het GFT+E team uitdeelt.

De bezoekjes van het GFT+E team maken onderdeel uit van de communicatiecampagne Samen aan de Bak. Gedurende 4 zaterdagen in september en oktober trekt dit team door een aantal wijken in de gemeenten Roosendaal, Halderberge, Woensdrecht en Bergen op Zoom.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…