DORPWANDELING SPRUNDEL ZONDAG 15 MEI.

Voor deze dorpwandeling, in samenwerking met de Heemkundekring en Beleef Sprundel, vertrekken we om 10.00 uur vanaf Molen De Hoop, om samen wandelend en buurtend te ervaren hoe Sprundel in rap tempo verandert. Via het Molenerf en de Omgangstraat wandelen we door de Sint Janstraat, het “Kruispunt” en de Vissenberg naar de Vorenseindseweg.
Gedurende een uurtje halen we herinneringen op aan het vroegere en hedendaagse Sprundel.

 

We staan stil bij de verbouwde St. Janschool en de winkel van “De Been”, boerderij Ros, “Het levenspad van Van Gogh” op de hoek van de Tuinstraat met de Hofstraat, met aan de overkant het Boerhaeve-complex. Op het kruispunt trekt het Huishoudschool-monumentje onze aandacht. In de Vissenberg zoeken we naar het wapen van de voormalige bierbrouwerij en bewonderen de nieuwbouw in deze wijk, aan de rand van het open landschap. In de Vorenseindseweg nemen we de afslag Omgangstraat om door de Kerlinge naar het Fatimapark te wandelen, waar we stil staan bij De Geheimen van de Rozenkrans”, een uniek Nederlands project, dan komen we bij het Kabouterpad, om langs De Pastorie terug te keren naar onze molen. Op deze manier verbinden we Sprundelse dorpsontwikkeling, cultuur, natuur en religie, allemaal onderwerpen om eens bij stil te staan.

De deelname is gratis, na afloop kunnen we in de molen nog genieten van een mooi programma en krijgen de eerste uitgave van de flyer “Sprundelse dorp wandeling” namens Beleef Sprundel.

Meer info op www.molensprundel.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…