DOUANE ROEPT ONLINE SHOPPERS OP.

Voor sinterklaas en de kerstman is het behelpen vanwege corona. Gelukkig helpen veel Brabantse hulpsinten en -kerstmannen te hulp. Om te zorgen dat pakketjes op tijd in huis zijn, kopen internetshoppers nu eerder cadeaus in webshops buiten de EU. Door vooraf de regels voor online shoppen te checken, voorkom je verrassingen zoals extra kosten of soms zelfs inbeslagname van aankopen.

(1/3)
De online shoppers vindt de prijs en veilige en betrouwbare betaalmethoden zeer belangrijk. De veiligheids- en gezondheidseisen scoort beduidend lager. Laatstgenoemde kan echter een belangrijke reden zijn voor inbeslagname van pakketjes zegt douanier Jaime. “En dan zit je te wachten op iets dat mogelijk niet Nederland in mag. Denk aan namaak sportschoenen, maar ook aan airsoftwapens zonder vergunning.
(2/3)
Vanwege de kans op een langere levertijd, bestellen veel mensen cadeaus eerder dan andere jaren. De Douane waarschuwt shoppers alert te zijn op koopjes. Over aankopen in een webshop buiten de EU moet je vanaf € 22 btw betalen. Controleer of deze kosten op de factuur staan. Wordt dit niet berekend in de webshop? Dan moet je deze kosten bij aflevering van je pakket betalen. Voor wie hier niet op rekent, kan dit een verrassing zijn.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:06 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)
10:20 Dijk with Ik Kan Het Niet Alleen (03:54)
10:31 Blof with Alles Is Liefde (03:26)

Now on air:

with

Next on air:
10:34 Freddy Breck with Rote Rosen (02:45)
10:37 Jannes with Zeg Het Mij Nog Maar 'N Keer (03:09)
10:40 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen doorstart 2 (00:02)

Laden...

Laden

Laden…