DRIE KEER FEEST VOOR WOUWSE LAMBERTUSKERK

Een 750-jarig jubileum, een bijna compleet nieuwe toren en het middelpunt van Open Monumentendag. De Lambertuskerk in Wouw gaat het komend weekend allemaal beleven. Een iedereen mag er bij zijn.

Zaterdag word in de kerk het startschot gegeven voor Open Monumentendag.

,,In de komende twaalf jaar willen wij als stichting proberen om jaarlijks 50.000 euro bij elkaar te halen, zodat we zes ton kunnen doneren. Als de overheid het restant subsidieert, dan kunnen we in 2035 zeggen dat de kerk weer een eeuw meekan, want je moet er toch niet aan denken dat het gebouw uit het dorp verdwijnt”, zegt Peter Buijs van de Stichting Behoud Lambertuskerk.

Natuurlijk zijn er ook plannen voor de toekomst. Die liggen op toeristisch gebied. Zo wordt geprobeerd om met molen De Arend en de vesting van het Kasteel van Wouw meer bezoekers naar het dorp te trekken, in de hoop dat die ook een bijdrage aan de restauratie willen leveren.

De hoop is om zondag zo’n 400 bezoekers te trekken: de 300 vrijwilligers van de kerk, de vrienden van het icoon en de parochianen. Die kunnen in de kerk een film over de restauratie bekijken en een  fototentoonstelling.

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Michael Jackson - Wanna Be Startin' Somethin'

Laden...

Laden

Laden…