Drie nieuwe exposities in het gemeentehuis: Natuurlijk!

Vanaf 3 april zijn er drie nieuwe exposities te zien in het gemeentehuis. De drie tentoonstellingen hebben een gezamenlijk thema, namelijk de natuur. Daarom is daarbij gekozen voor de naam “Natuurlijk!”.

Te zien zijn: een expositie van landschapstekeningen van Elly Reijs-Wagtmans uit Sprundel, een expositie van De Heemtuin in de vitrine en een overzicht van foto’s van zwerfafval die leerlingen van basisscholen en het Munnikenheidecollege hebben verzameld tijdens de Opschoondag.

Licht, lucht en water in de Burgerzaal
In de burgerzaal zijn vanaf 3 april landschapstekeningen te zien van Elly Reijs-Wagtmans uit Sprundel. Het gaat om tekeningen van doodgewone onderwerpen, zoals een omgeploegd veld in de buurt. Door de speling van het licht ontstaat een mooi, sfeervol plaatje. Licht, lucht en water zijn meestal de richtlijnen voor de tekeningen van Elly Reijs. Met zo weinig mogelijk middelen en materialen probeert zij een sfeer te treffen en het licht te vangen.

Een stukje van de Heemtuin in de vitrine!
In de vitrine van het gemeentehuis is een stukje Heemtuin samengebracht. Bezoekers kunnen een aantal foto’s bewonderen van onder meer de akkers en het “Koorepikke”. Ook zijn enkele voorwerpen te zien, die bij dat traditioneel oogsten worden gebruikt. Via deze expositie in de vitrine wil de gemeente bezoekers van het gemeentehuis uitnodigen ook eens een bezoek aan de Heemtuin te brengen. In de loop der jaren is de Heemtuin uitgegroeid tot een prachtige natuurparel. De tuin is elke werkdag van 09.00 tot 16.00 uur geopend. Ook op de meeste zondagen is de heemtuin toegankelijk. Meer informatie vind je op >>> www.heemtuinrucphen.nl

Natuurlijk! Ruim je zwerfafval op!
In de andere vitrine zijn foto’s van zwerfafval te zien dat leerlingen van basisscholen en van het Munnikenheidecollege hebben verzameld. Zij deden dit tijdens de Opschoondag. Samen met leerkrachten en ouders hebben 400 kinderen de omgeving van hun eigen school schoon gemaakt. De brugklasleerlingen van het Munnikenheidecollege namen het buitengebied voor hun rekening. Ook hebben ze basisschoolleerlingen begeleid.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 23 juli 2024

Last on air:
17:33 Ria de Schutter with info de Achtertuin Etten-Leur R. 31072024 (00:42)
17:34 Swoop with Mag Ik Je Kussen (03:25)
17:37 Deurzakkers & Coen & Sander with Ich Bin Wie Du (03:21)

Now on air:

Richard Pertijs with Een Lied Alleen Voor Kinderen

Next on air:
17:44 J-Jingle with Goud Van Oud 2 klinkt vertrouwd (00:04)
17:44 Little Richard with Tutti Frutti (02:21)
17:47 Christina Van S with Chica Bom (02:54)

Laden...

Laden

Laden…