DRIEKWART BOUWVAKKERS VOELT ZICH ONDERGEWAARDEERD

Bijna drie op de vier bouwvakkers hebben het gevoel ondergewaardeerd te worden. Dat blijkt uit onderzoek onder 300 bouwprofessionals door Proforto, marktleider in werkkleding. Ondanks het negatieve sentiment dat zij ervaren ten aanzien van hun vak, moet het gros van de bouwlieden er niet aan denken een kantoorbaan gehad te hebben.

Dat veel bouwvakkers zich ondergewaardeerd voelen komt onder meer doordat ze vinden dat hun werk onderschat wordt. 71% van de ondervraagde bouwprofessionals is van mening dat buitenstaanders hun kennis en kunde te laag inschatten. Waardering voelen ze ook niet vanuit de baas. Ruim een derde van de geënquêteerden vindt dat zij geen eerlijk salaris krijgen voor het werk dat zij doen.

Volgens Rik Burgersdijk, oprichter van Proforto, draagt het gebruik van een term als ‘laagopgeleid’ niet bij aan de waardering van praktisch geschoolden. “Een hbo-papiertje was lange tijd een doel an sich, terwijl we ons nu realiseren dat we mensen die goed zijn met hun handen keihard nodig hebben.” Voor het hele onderzoek kijk je op: www.proforto.nl/nieuws/onderzoek/waardering-bouwvakkers

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…