Echtpaar Hoppenbrouwers-van Erck 60 jaar getrouwd

RUCPHEN – Afgelopen maandag, 27 augustus 2018, waren de heer en mevrouw Hoppenbrouwers-van Erck zestig jaar getrouwd. Ze kregen bezoek van de burgemeester.

Beiden zijn geboren in Zundert. Ze bleven daar tot hun huwelijk wonen. Daarna verhuisden ze naar Rucphen, waar ze een cafetaria tegenover de kerk overnamen. De twee ontmoetten elkaar tijdens een huldiging van wielrenner Thijs Roks in Zundert. Het stel kreeg twee zonen. Ze hebben drie kleinkinderen. Na de cafetariaperiode ging Fons Hoppenbrouwers werken op de kazerne. Daar heeft hij zijn sporen verdiend in het magazijn van het MOB-complex in Rucphen. Verder was Fons actief met het onderhouden van tuinen.

Adri heeft altijd veel interesse gehad in dialecten. Zo schreef ze een boekje over en in het Zunderts dialect. Later volgde ook een boekje in het Rucphens dialect. Daarvoor is Adri Hoppenbrouwers in 2018 onderscheiden met de “Zachte G-prijs”. Ook maakte ze een radioprogramma over dialect. Tussen het schrijven door heeft ze nog tijd om schilderijen te maken. Haar man is terecht trots op haar.

Het feest is uitgesteld totdat de bloemencorso in Zundert voorbij is.

Bijdrage & foto: Ineke Janse – Jonker

Het bericht Echtpaar Hoppenbrouwers – van Erck 60 jaar getrouwd verscheen eerst op TV Krant West Brabant.

Source: TV Krant 2018

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…