EEN GESPREK MET BUREN BEGINT OP EEN BUURTBANKJE

Stichting De Buurt in Breda nodigt buurtbewoners uit om in de Week Tegen Eenzaamheid van 29 september tot en met 6 oktober een bankje voor de deur te zetten met als doel de onderlinge band tussen buren te versterken.

BuurtBankjes is een landelijk netwerk van gevelbankjes waarop alle buurtbewoners welkom zijn. Met hulp van organisatie De Buurt plaatsen buurtbewoners de bankjes zelf. Op de bankjes gaat men het gesprek met elkaar aan en wordt aangemoedigd meer naar elkaar om te kijken.

1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen, en die invloed is groot. Als het langdurig aanhoudt, leidt dit tot gezondheidsrisico’s. Het is dus belangrijk dat buurtbewoners elkaar weten te vinden en dat is precies wat BuurtBankjes beoogt.

Meedoen is simpel én gratis. Via https://de-buurt.nl/buurtbankjes/ kun je een bankje openen. Je ontvangt dan een welkomstpakket waarmee je buren kunt uitnodigen. Inmiddels zijn er al meer dan 440 BuurtBankjes geopend, van Middelburg tot Groningen.

BuurtBankjes wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij, Univé, Gemeente Breda en woningcorporaties Leystromen en Laurentius.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…