EEN KLEIN BERICHT MET GROTE GEVOLGEN.

Een 18-jarige jongen is dinsdagmiddag door de politie aangehouden wegens opruiing. Het bericht dat hij deelde op sociale media was niet van hemzelf afkomstig, maar van een ‘vriend’. Deze had een post geplaatst om te gaan rellen. Verzocht werd om brandbommen en vuurwerk mee te nemen, ‘dan zou de overheid wel eens zien wat er zou gaan gebeuren. Agenten namen de melding zeer serieus en startten een onderzoek.
(1/3)
Omdat onze digitaal rechercheurs en internetspeurders zeer ervaren en kundig zijn, waren ze snel achter de identiteit van deze jongen. Ook de oorspronkelijke plaatser van het bericht konden ze achterhalen en wat anderen die het bericht ook gedeeld hadden. De jongens zijn gistermiddag gearresteerd en daarna overgebracht naar een politiecellencomplex. Ze moesten hun eigendommen inleveren en werden in een cel geplaatst. (2/3)
De officier van justitie heeft bepaald dat er supersnelrecht wordt toegepast. Dat betekent dat ze in hun cel moeten blijven tot er een rechtszitting plaats gaat vinden. En dat terwijl ze ‘alleen maar’ een berichtje via hun social media-account hebben gedeeld. Door het berichtje te delen riepen zij ook op om de openbare orde te verstoren. En dat wordt hoog opgenomen.
Bron: Politieteam Roosendaal.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…