EEN LIEFHEBBER

Onlangs fietste ik vanuit Willebrord naar Sprundel. Bij een huis wachtte een man mij op en vroeg me of ik efkes tijd voor hem had. Hij nam me mee naar achter zijn garage waar een nestkast met twee openingen hing. De ene opening was door een diertje groter gemaakt. Hij had de kast al eens geïnspecteerd en zag dat er takjes en dor gras in zat.

Door mijn verrekijker konden we zien dat het knaagsporen waren. Het was een eekhoorn nest. Hij vertelde dat hij ook graag eksters en kauwtjes zag. Vroeger had hij beide vogelsoorten als tamme vogels gehouden. Hij was erg gelukkig dat in een sparrenboom van zijn buurman een eksternest zat. Zo kon hij de eksters weer van dichtbij volgen. Hij liet mij een grote foto zien met daarop 3 jonge eksters.

De foto stamde uit de zestiger jaren. Deze jonge eksters had hij zelf grootgebracht. De vakantie brak aan, hij sprak met zijn buurman af dat hij de jonge eksters zou verzorgen. Eenmaal weer thuis bleek dat de drie eksters in bomen in de omgeving zaten. Hij had wel geluidcontact met ze, maar daar bleef het bij. Ze hadden de vrijheid geproefd en wisten deze vrijheid volop te waarderen.

Foto’s en tekst: Mans de Jong

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:

Now on air:

Manfred with Dit Is Geen Spel

Next on air:
16:59 Sven Versteeg with Kroegoloog (02:37)
17:02 Junior Anzola with Duchi Duchi (03:54)
17:06 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen doorstart 4 (00:03)

Laden...

Laden

Laden…