EERSTE WEEK VAN DE NATUUR VOOR BASISSCHOLEN

IVN Natuureducatie organiseert volgende week de eerste Week van de Natuur voor basisscholen. In Noord-Brabant leren zo’n 7000 leerlingen van 120 scholen over dieren en planten zoals de koolmees en de brandnetel. Het thema is ‘Vrienden voor het leven’ om kinderen bewust te maken van de natuur.

Projectleider Vincent van der Veen benadrukt het belang hiervan gezien de dalende biodiversiteit en het gebrek aan natuurverbondenheid onder basisschoolkinderen. De Week van de Natuur van 10 t/m 16 juni, wil het belang van natuuronderwijs onderstrepen. Kinderen die veel over de natuur weten, zorgen er later beter voor. Deelnemende scholen ontvangen lespakketten om dagelijks buiten te leren.

Ontdekkend leren en avonturen zoals ‘wat kruipt er onder die tegel?’ staan centraal. Van der Veen: ‘Leren over de natuur moet buiten plaatsvinden. Een echt koolmeesje maakt meer indruk dan eentje in een boekje.’ Samen met Vroege Vogels (BNNVARA) en het initiatief ‘Expeditie 10’ worden leerlingen in contact gebracht met de natuur om liefde ervoor te ontwikkelen.

foto’s: IVN natuureducatie

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
16:29 Hitladder Top 20 with Nieuw in de Hitladder Top 20 (00:03)

Now on air:

with

Next on air:
16:33 Wipe Outs with Aan De Rand Van Het Groene Woud (03:30)
16:36 J-Jingle with Sweeper werk auto thuis altijd nieuws altijd muziek 3 kort (00:05)
16:36 Vrolijke Vagebonden with Sophietje (03:13)

Laden...

Laden

Laden…