EIGEN INWONERS EERST OPLOSSING LOKALE WONINGMARKT?

Het is zuur als iemand in een dorp opgroeit, maar er niet kan blijven wonen. Daarom kunnen gemeenten volgend jaar tot 50% van de woningen die vrijkomen toewijzen aan inwoners met een lokale binding. Is dat een goede maatregel?

Daarnaast krijgen gemeenten de ruimte om bepaalde beroepsgroepen voorrang te geven, zoals leraren, politieagenten of ziekenhuispersoneel. Ze mogen de woningen verdelen tussen mensen met een economische, maatschappelijke of een lokale binding.

Rucphen geeft al voorrang aan eigen inwoners bij sociale huurwoningen. Wethouder René Lazeroms vindt het fijn dat hij meer ruimte krijgt. ”Wij gaan zeker gebruikmaken van de ruimere regels, maar ik wil er nog geen percentage op plakken.

Wij zijn een gemeente met een vijftal dorpen. Het aanbod van woningen is veel kleiner dan de vraag, in welk segment dan ook. Voor inwoners is het niet makkelijk om aan een huis te komen. Als ik mag kiezen of een huis voor dezelfde prijs naar iemand uit de gemeente Rucphen gaat of naar iemand hier ver vandaan, dan heb ik liever dat een huis binnen Rucphen blijft”.

De aanpassingen gaan vanaf begin 2023 of half 2023 in. De details moeten nog worden uitgewerkt.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…