Eric van Dongen terug op Radio Rucphen met “De Hits Gezongen Met Eric van Dongen”

Vanaf zaterdag 2 november is Eric van Dongen iedere zaterdag te beluisteren van 12.00 tot 13.00 uur. In de eerste uitzending aandacht voor 100 jaar Radio met historische radio fragmenten. Regelmatig zal hij thema programma’s maken en lijstjes uitzenden, want inderdaad staat hij bekend als de man van de lijstjes. De hits van toen, nu en morgen zijn allemaal gezongen bij Eric van Dongen.

Hieronder vertelt Eric meer over zichzelf en zijn radioverleden.

Meer informatie
Als 7-jarig jongetje kreeg ik voor het eerst te maken met muziek op mijn favoriete zeezender Radio Veronica. Mijn oudste broer kocht singeltjes, maar onvoldoende om er een Top 40 van te maken. Daarom gebruikte ik de B-kantjes om er een volledige lijst van te maken en te presenteren op mijn eigen kamer. De interesse in Radio Veronica en muziek is altijd gebleven, maar pas in 1981 begon ik met radiowerk voor een piraat bij de buurjongen op zolder.

Radioverleden
Het echte radiodebuut begon in 1983 bij de Belgische commerciële zender Radio 77 in St. Niklaas. Via Radio Paloma (Poppel) en Radio Europa (Etten-Leur) kwam ik terecht bij de Lokale Omroep Stadsradio Breda. Mijn hoogtepunt was daar de presentatie van een dagelijks programma ‘Breda 750’. In 2002 bestond de stad 750 jaar en dit werd gevierd met tal van activiteiten waar ik verslag van deed.

Op dit moment ben ik te beluisteren bij Radio Extra Gold. Elke werkdag van 9.00 – 10.00 uur.

En vanaf heden nu ook weer bij Radio Rucphen. Elke zaterdag van 12.00-13.00.

Eric van Dongen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…