ETTEN-LEUR KRIJGT ASIELZOEKERSCENTRUM 161 PERSONEN

Etten-Leur gaat op zoek naar een locatie voor een asielzoekerscentrum voor 161 mensen. De gemeente neemt daarmee haar eigen verantwoordelijkheid maar zocht aanvankelijk met zes andere gemeenten binnen district De Baronie naar mogelijkheden voor gezamenlijke opvang van asielzoekers en statushouders. De nood is hoog en iedereen moet een aandeel leveren in de oplossing van dit huisvestingsprobleem.

Alle gemeenten moeten nog meer mensen van buiten Nederland huisvesten en alle gemeenten kampen zelf met een tekort aan betaalbare woningen. De gemeenteraad mag meedenken over randvoorwaarden waaraan een azc moet voldoen. Als er een locatie is gevonden, dan wordt die voorgelegd aan omwonenden en/of ondernemers, voor het geval het een locatie op of aan de rand van een bedrijventerrein betreft.

Het is dan niet meer de vraag of de buurt het er mee eens is. Wel zal in samenspraak met omwonenden gezocht worden naar manieren om zo goed mogelijk samen te leven.

Gemeenten die voor 1 mei zelf met plannen komen om meer dan 100 asielzoekers op te vangen krijgen een extra financiële bijdrage. Gemeenten die juist géén initiatief nemen, kunnen mogelijk gedwongen worden alsnog een azc te huisvesten.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Frank & Mirella - Verliefd Verloofd Getrouwd

Laden...

Laden

Laden…