ETTEN-LEUR MET SPOED OP ZOEK NIEUWE BURGEMEESTER

Burgemeester Miranda de Vries vertrekt. Op 1 januari begint ze als bestuurder van Zorggroep Elde Maasduinen, actief op gebied van ouderenzorg.

Dat heeft de 52-jarige De Vries woensdag 5 oktober meegedeeld aan de gemeenteraad. Ze werd in juli getipt over de vacature en greep die kans. “Er was geen reden om hier weg te gaan, maar ik was in een fase waarin je denkt, wat ga ik nog doen in de komende 15 tot 20 jaar.”

De Vries, getrouwd en moeder van twee zonen, trad aan in Etten-Leur op 20 december 2017. Het besluit om te vertrekken was moeilijk. ,,Aan de ene kant volg ik mijn hart, aan de andere kant neem ik straks met pijn in mijn hart afscheid. Hoewel ik me erg thuis voel in het burgemeestersambt, leerde ik in corona tijd via het Regionaal Overleg over Niet Acute Zorg de ouderenzorg beter kennen”.

Burgemeester ben je 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Ze hoopt in haar nieuwe functie meer balans te vinden tussen werk en privé.

De gemeenteraad beslist of er een waarnemer komt. Er kan ook gekozen worden dat een wethouder de honneurs waarneemt. In dat geval is Jean-Pierre Schouw de eerste in lijn. Een nieuwe burgemeester zal vermoedelijk pas in juli volgend jaar benoemd kunnen worden.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Albert Van Benthem - Viva Viva Casanova

Laden...

Laden

Laden…