ETTEN-LEUR START PROEF THUISONTBIJTJES KINDEREN

Ook in Etten-Leur gaan kinderen zonder ontbijt naar school, omdat hun ouders daar geen geld (meer) voor hebben. Daarom begint de gemeente een proef, samen met 3 scholen, met ontbijtjes die aan huis worden bezorgd. Wekelijks, een jaar lang. De Stichting Nederlands Jeugd Ontbijt draagt zorg voor de ontbijtjes. Ouders van kinderen op die scholen kunnen zich aanmelden en dat gebeurt anoniem.

De gemeente gaat op grond van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek vanuit dat er in Etten-Leur 200 gezinnen zijn die in armoede leven. Er doen drie van de acht brede scholen mee, er wordt uitgegaan van een deelname van 35 gezinnen. Ieder kind krijgt één pakket. De gedachte is dat een kind dat ontbijt tot betere leerprestaties in staat is.

Tijdens de proef krijgen deelnemende ouders een vragenlijst toegestuurd en wordt ook aan leerkrachten gevraagd of zij de leerprestaties van kinderen in hun klas zien verbeteren. De pakketten worden wekelijks bezorgd, 52 weken lang, gedurende een jaar. Bij goede resultaten van de proef wordt die mogelijk doorgezet en eventueel uitgebreid.
voor meer info: www.nederlandsjeugdontbijt.nl/aanmelden

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

John Fred & His Playboy Band - Judy In Disguise

Laden...

Laden

Laden…