ETTEN-LEUR WIL SPORTGEMEENTE VAN HET JAAR WORDEN

Sportgemeente van het jaar worden. Het liefst al in 2025. Een stevige ambitie, waar gemeente Etten-Leur en veel sportclubs samen aan gaan werken. De clubs en de gemeente kwamen tot de gezamenlijke visie na enkele bijeenkomsten en een enquête. Nu vinden ze het hoog tijd om ook de inwoners bij de plannen te betrekken. Er zijn veel aanknopingspunten om nauwer te gaan samenwerken.

Dat kwam naar voren in tafelgesprekken op maandag 13 maart. Bij elke bijeenkomst sloten veel clubs en ook mensen vanuit de gemeente aan. Dat benadrukt de behoefte en de wil om elkaar te versterken. Vier thema’s staan in de overleggen centraal. Gezamenlijke missie en visie, financiën, accommodaties en communicatie & vrijwilligers. Daar zijn al ideeën voor waar werkgroepen mee aan de slag gaan.

Het doel is om in de tweede helft van 2023 een volledig beleids- en actieplan gereed te hebben. Belangrijke thema’s van de gemeente zijn: iedereen mag meedoen, gezonder leven en meer bewegen. De sportclubs vervullen daarin al een belangrijke rol, maar door elkaar te versterken bereiken we nog veel meer. Dus voor wie aanknopingspunten ziet: laat je horen via: hanspellis@devijfhuizen.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…