ETTEN-LEUR WIL VOSDONK VERGROENEN

Bedrijven op industrieterrein Vosdonk, die samen een energiebedrijf oprichten. Dat is wat wethouder Ger de Weert van de gemeente Etten-Leur voor ogen staat.

,,Ik wil toe naar een coöperatie waarbij bedrijven gezamenlijk energie opwekken, opslaan én aan elkaar leveren.” De energieproductie is nu nog in handen van energiebedrijven. Alleen zij hebben een vergunning om energie te leveren.

Bedrijventerrein Vosdonk is een van de dertien Grote Oogst-terreinen die de provincie als kansrijk gebied aanwees. Ook Haven Moerdijk, Vijf Eiken (Gilze en Rijen) en Theodorushaven (noordwesten van Bergen op Zoom) behoren ertoe.

De gemeente Etten-Leur en de provincie zien mogelijkheden om de duurzaamheidsopgave op Vosdonk op diverse terreinen op te pakken.

De Weert bereid er de gemeenteraad alvast op voor dat hij geld nodig heeft voor het project. Een kwart miljoen vermoedelijk, waar de provincie maximaal 250.000 euro bij legt. De voorwaarde is dan wel dat de bedrijven op Vosdonk meedoen en een bijdrage leveren.

Bedrijven op industrieterreinen gebruiken veel energie en materiaal. Hier is ‘een grote oogst’ te behalen waar het gaat om gemeenschappelijke klimaatdoelstellingen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Sjansjee - Mooie Zomer

Laden...

Laden

Laden…