EXPLOSIE TREFT SPORTSCHOOL EN HORECAGELEGENHEID BREDA

Bij een Bredase sportschool  aan de Takkebijsters en een horecagelegenheid aan de Belcrumweg hebben in de nacht van maandag 26- op dinsdag 27 september twee explosies plaatsgevonden. Volgens de politie zijn er mogelijk twee handgranaten ontploft.

De recherche is een onderzoek gestart naar de twee explosies die kort na elkaar plaatsvonden. Ze laten camerabeelden zien van het incident, dat na 3.00 uur plaatsvond. Ruim een uur van tevoren is te zien dat de mogelijke daders, met zijn tweeën in een grijze auto, rondjes rijden op het bedrijventerrein. Ook is te zien hoe een man langs het pand loopt om de boel te observeren.

Later is te zien hoe een man voorzichtig over straat loopt en een voorwerp voor zich uit rolt in de richting van de sportschool. Waarschijnlijk is het een handgranaat. Dan volgt een enorme explosie waarbij meerdere ruiten aan de voorkant sneuvelen. Ook het bedrijf aan de overkant, Vinçotte Nederland, kent flinke schade.

De politie onderzoekt of er een verband is met de andere explosie, aan de Belcrumweg. Die vond, volgens de politie, iets eerder plaats. Buurtbewoners schrokken rond 3.05 uur van een harde knal. Agenten ontdekten dat er bij een horecagelegenheid in die straat een explosief was afgegaan. Ook  daar sneuvelden ruiten en was er schade aan zes auto’s.

De explosie was voor de deur bij de Chicken House Breda. Een buurtbewoonster zegt niks gehoord te hebben. Wel is haar auto beschadigd.

In Breda waren er de afgelopen jaren meerdere incidenten met handgranaten. Zoals vorig jaar bij de gevel van een bakkerij aan de Baliëndijk en bij een garagebedrijf aan de Kleine Krogt.

Vaak is een bedrijf het doelwit. Volgens deskundigen worden de explosieven meestal gebruikt als dreigmiddel in het criminele circuit. Het gaat dan om intimidatie, afpersing of als middel om iemand onder druk te zetten. De afgelopen zomer werden soortgelijke zware middelen veelvuldig gebruikt in de drugsoorlog in Antwerpen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…