EXPOSITIE 40 JAAR HEEMTUIN RUCPHEN IN VITRINE GEMEENTEHUIS

In het Rucphense gemeentehuis is tot eind dit jaar een expositie te zien van de jubilerende Heemtuin Rucphen. De foto’s en attributen zijn ondergebracht in één van de vitrines waar je langskomt als je vanaf de parkeerplaats aan de achterzijde het gemeentehuis in gaat.
Vrijwilligers van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen hebben onder meer enkele opgezette dieren in de glazen vitrine ondergebracht. Die dieren worden normaal gesproken gebruikt voor het scholenproject dat in 2023 al voor het 16e jaar draait en waarbij dan in het najaar al de 7500 e leerling wordt verwacht. De opgezette dieren zijn overigens afkomstig van schenkingen, veelal na het overlijden van de oorspronkelijke eigenaren.
In de vitrine zijn ook enkele voorbeelden van nestkastjes te zien, die op de Heemtuin door vrijwilligers gemaakt worden. De opbrengst daarvan wordt besteed aan het in stand houden van de Rucphense Heemtuin. Momenteel zijn maar liefst 17 verschillende nestkastjes en insectenhotels verkrijgbaar. Onlangs leverde Heemtuin Rucphen nog een honderdtal nestkastjes en 60 zakjes zaad aan het project “Natuur in de kern Sprundel” van de  NatuurWerkGroep Gemeente Rucphen.
De expositie is te zien tijdens de normale openingstijden van het Rucphense gemeentehuis.
In het kader van het veertigjarig bestaan is trouwens recent ook een nieuwe kleurenfolder van de Rucphense Heemtuin uitgebracht, die weer verspreid zal worden over honderden folderlocaties in Nederland en Vlaanderen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…