FILMBESPREKING VANAF WOENSDAG 6 SEPTEMBER

De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine Service Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

ANIMATIE/FAMILIEFILM met de titel: ROBOCAR POLI

Hier is een nieuw verhaal van Robocar POLI, het verhaal van een robot-reddingsteam dat in auto’s kan veranderen. In Sandville, een stad omringd door zand en rotsen, is er een reddingsteam dat de veiligheid en vrede van de woestijn beschermt. Sandy is de sterke en betrouwbare leider. Keaton sleept mobiele basissen mee en levert schuilplaatsen en uitrusting, en Droney houdt toezicht op verkenning en zoekacties met snelle bewegingen en uitstekende zoekvaardigheden. Beleef het spannende verhaal van het reddingsteam in de uitgestrekte woestijn.

OORLOG/DRAMA met de titel: DE VUURLINIE

Op missie in Afghanistan leidt Marco zijn manschappen op sterke wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de Militaire Willemsorde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen. In de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Marco belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.

HORROR/THRILLER met de titel: THE NUN II

Het Conjuring-universum. Frankrijk, 1956. Er wordt een priester vermoord. Een kwaad verspreidt zich. In dit vervolg op de wereldwijde filmhit komt zuster Irene opnieuw oog in oog te staan met Valak, de demonische non. Ze wordt bijgestaan door Maurice, zuster Debra en Kate.

BIOGRAFISCH DRAMA met de titel: MUNCH

Edvard Munch was een van de belangrijkste expressionistische kunstenaars en is wereldberoemd geworden door zijn iconische werk De Schreeuw. In deze meeslepende film volgen we hem in vier belangrijke periodes in zijn leven, van ietwat naïeve en onstuimige twintiger die een mooie carrière voor zich heeft tot de gedesillusioneerde dertiger die afgewezen wordt door de Berlijnse kunstwereld. En van de mentaal gebroken veertiger die zich laat opnemen in een psychiatrische kliniek tot de strijdbare tachtiger die zijn werk uit handen van de nazi’s probeert te houden. ‘Munch’ geeft een caleidoscopisch beeld van de kunstenaar, even veelzijdig en eigenzinnig als het werk van de meester zelf.

ANIMATIE/DRAMA met de titel: NO DOGS OR ITALIANS ALLOWED

Boven op een berg, middenin in de Piëmont (Noord-Italië), ligt het piepkleine dorpje Ugheterra. Een eeuw geleden woonden daar families met allemaal dezelfde achternaam. Zo ook de grootouders van regisseur Alain Ughetto. Cesira belandt op de berg door haar liefde voor Luigi, een van de 11 kinderen uit een Ughetto familie. Grond is er schaars en het eten dus ook. Luigi en zijn broers vertrekken elke winter naar Frankrijk en Zwitserland, om daar het zware werk te doen. Er worden kinderen geboren, nieuwe liefdes gevierd, huizen gebouwd en ondertussen droomt iedereen van een beter bestaan. Ze konden alles maken wat ze zagen. Het zelfde doet de filmmaker nu. Met zijn handen brengt hij iedereen en alles tot leven, van de bordkartonnen huizen en de bossen van broccoli tot de koeien en zijn eigen familie. No Dogs or Italians Allowed is zo een warme, humorvolle ode aan zijn familie en een tijd die we bijna vergeten zijn. Die waarin vele Europeanen arm en ongeletterd waren en als (gast-)arbeiders probeerden wat van hun leven te maken.

Voor meer info en trailers kijk je op: www.c-cinema.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Deurzakkers & Coen & Sander - Ich Bin Wie Du

Laden...

Laden

Laden…