FLATGEBOUW BREDA ONTRUIMD DOOR GROTE BRAND

In een flatwoning aan de straat Sterrebos in Breda is in de nacht van zaterdag 24-  op zondag 25 december een grote brand uitgebroken.

Rond 4.20 uur ontstond de brand op de 4e verdieping van de flat. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling en het gebouw werd grotendeels ontruimd. Meerdere bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

De brandweer gaf om 5.24 uur het sein brand meester. Omwonenden die last hebben van de rook wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden en het ventilatiesysteem uit te zetten. In het gebouw zelf worden de huizen gecontroleerd op koolmonoxide en geventileerd.

De meeste flatbewoners mochten rond 6.15 uur hun huis weer in. Twaalf bewoners van de derde en vierde etage werden tijdelijk opgevangen in een hotel en mochten later ook weer terug naar huis.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie doet onderzoek. Op dit moment wordt de flat verbouwd. De woning waarin de brand ontstond, is zwaar beschadigd geraakt.

De flat staat in de wijk Heusdenhout in het oosten van Breda vlak tegen de A27 aan. Het hoge gebouw heeft meer dan tien etages.

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Ferry De Lits - Oh Luister Toch

Laden...

Laden

Laden…