FRIESCHE CARROUSEL BIJ “DE SENIOREN EXPRESS”

Donderdagochtend 14 september waren Linda Roovers en Marjolijn Wolst te gast in de studio. Als lid van De Friesche Carrousel kwamen zij over de vereniging vertellen. 30 Jaar geleden is er voor één dag van de PFKB een carrousel proef in elkaar gezet. De PFKB bestaat uit koudbloedpaarden, het Belgisch trekpaard, de Haflinger en de Fries. Elk jaar werd er een keuring dag georganiseerd.

Dan werden er behendigheid wedstrijden, men wedstrijden, en een sport element toegevoegd. Zo is de carrousel 30 jaar geleden ontstaan. Nog steeds zijn er een aantal leden van het eerste uur actief in de club. Hun paarden worden inmiddels gereden door dochters en zelfs kleindochters. Ze hebben meegedaan aan historische optochten, Sint en Piet optochten, en natuurlijk de shows.

Deze shows tonen zij op vele evenementen in zelf ontworpen en gemaakte kleding. Ter gelegenheid van het 30jarig bestaan wordt er 24 september een dag georganiseerd waarbij iedereen welkom is van 13.00 – 17.00 uur om te komen kijken naar een mooie dag waar men kan genieten van het Friesche paard en de speciale shows. Parkeren en entree is gratis. Lokatie: Schuitvaarjaagpad 179, Etten-leur.

 

Linda Roovers en Marjolein Wolst                 Jo Heeren aan het interview

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…