GEEFT NOOIT PINPAS OF WAARDEVOLLEN SPULLEN AF

Donderdag 6 juni is een 85-jarige vrouw uit Galder slachtoffer geworden van oplichting. Ze ontving een telefoontje van een nepagent die haar waarschuwde voor inbrekers en aanbood haar waardevolle spullen veilig te stellen. Ze gaf haar geld en sieraden mee aan een zogenaamde collega van de nepagent. Bewoners uit de regio melden dat ze zijn gebeld door personen die zich voordoen als politieagent.

De nepagent vraagt naar waardevolle spullen en heeft soms persoonlijke details van de gebelde. Soms volgt daarna een bezoek van een nepagent die de spullen komt ophalen. Staat er iemand bij u aan de deur, bel dan direct 112. Wordt u gebeld door iemand die zegt van de politie te zijn, hang  direct op. Noteer indien mogelijk de naam en het telefoonnummer.

Bel de politie via 0900-8844 en controleer de echtheid van het gesprek. Doe de deur niet zomaar open. Vraag om het politiepersoneelsnummer en bel 112. Een échte agent wacht terwijl u controleert, en toont altijd zijn legitimatie met naam, personeelsnummer en pasfoto. Praat met ouderen over dit soort criminaliteit. Meer informatie op:
www.politie.nl/informatie/wat-is-telefonische-oplichting.html

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
16:29 Hitladder Top 20 with Nieuw in de Hitladder Top 20 (00:03)

Now on air:

with

Next on air:
16:33 Wipe Outs with Aan De Rand Van Het Groene Woud (03:30)
16:36 J-Jingle with Sweeper werk auto thuis altijd nieuws altijd muziek 3 kort (00:05)
16:36 Vrolijke Vagebonden with Sophietje (03:13)

Laden...

Laden

Laden…