GEEN STEUN GAS/LICHT CHASSÉ THEATER JANUARI DICHT

Als het Chassé Theater geen steun krijgt bij het betalen van de energierekening, dan kan het complex in januari wel eens op slot gaan. Dat is de enige mogelijkheid om een faillissement te voorkomen.

Directeur Ruud van Meijel van het Chassé Theater windt er geen doekjes om, “als we gewoon doordraaien kan ik straks niet meer aan onze verplichtingen voldoen. Wij hebben na corona geen reserves meer”.

Waar hij normaal 2,5 ton per jaar kwijt is aan gas en licht, loopt de rekening nu op naar 1 miljoen euro. “Dat soort bedragen kunnen we niet ophoesten, en we willen de kosten ook niet doorbelasten aan onze bezoekers. Dan jagen we iedereen weg, terwijl we de mensen juist in deze chaotische tijd ontspanning willen bieden”.

Gemeente Breda is, als huisbaas, op de hoogte. Er vinden gesprekken plaats over oplossingen, maar eigenlijk is het wachten op een regeling uit Den Haag.

In principe is het Chassé Theater voor zijn verwarming niet afhankelijk van gas. Er ligt een duurzame aardwarmte-installatie die het gebouw op temperatuur houdt. Alleen als het heel erg koud wordt, slaat de door gas aangedreven hulp installatie aan om bij te stoken.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Normaal - 't Wurd Tied (dat Wi-j Weer Es Goat Dansen)

Laden...

Laden

Laden…