GEMEENTE HELPT BIJ GELDZORGEN

Wethouder Suzanne Breedveld van gemeente Rucphen vertelde op 25 mei dat 50% van het geld dat beschikbaar is om mensen met geldzorgen te helpen niet wordt gebruikt. Geldzorgen leiden vaak tot gezondheidsproblemen. Daarom heeft ze ervoor gekozen om de 1e van 5000 flyers die verspreid gaan worden, te overhandigen aan huisarts Frans Sturm bij het Gezondheidscentrum in Bosschenhoofd.

Ze wijst er hiermee op dat men met geldzorgen bij de gemeente terecht kan. Uit ervaring weet Dokter Sturm dat bij verschillende patiënten geldgebrek een negatieve invloed heeft op de gezondheid. Geldzorgen is een project van de D6-gemeenten: Etten Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert.

De  flyers worden daar verspreid in bibliotheken, buurthuizen, via Thuiszorg en bij de huisartsen. Bij genoemde gemeenten zijn er mensen die willen helpen gebruik te maken van regelingen en toeslagen om geldzorgen aan te pakken. Op de site: www.rucphen.nl/voorzieningen is te vinden om welke regelingen en toeslagen het gaat. Ook kan men via genoemde  gemeenten hulp krijgen bij administratie.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…