Gemeente past Dorpsstraat in St. Willebrord aan

De gemeente gaat de Dorpsstraat in St. Willebrord aanpassen. Directe aanleiding hiervoor is de petitie die de gemeente van bewoners mocht ontvangen.De petitie vroeg aandacht voor de bocht Dorpsstraat-Poppestraat en de ligging van de parkeerplaatsen in relatie tot de inritten en de snelheid in de Dorpsstraat.

Petitie
In 2017 werd de Dorpsstraat grondig aangepakt. Nu blijkt echter dat niet altijd duidelijk is waar een parkeerplek ophoudt en waar een inrit begint. Dit komt door de destijds gekozen inrichting. Ook leidt de bocht Dorpsstraat-Poppestraat incidenteel tot aanrijdingen.

Wethouder René Lazeroms is blij met de input van de bewoners: “In het ontwerp klopte het allemaal. Maar soms pakt het in de praktijk anders uit. En uiteindelijk gaat het om die praktijk. De veiligheid en het woonplezier van de inwoners staan voorop.”

Aanpassingen
Hoewel de bocht Dorpsstraat-Poppestraat voldoet aan de gestelde eisen, wordt de bocht verbreed met een overrijdbare strook. Het indraaien van de bocht wordt daarmee makkelijker gemaakt, zeker voor het vrachtverkeer dat de winkels komt bevoorraden. Ook worden er borden en palen naar achteren geplaatst.

Een gehoorde klacht was dat er regelmatig voor uitritten wordt geparkeerd omdat het niet duidelijk is wanneer iets een parkeerplek is en wanneer niet. Om dit op te lossen worden de 24 parkeerstroken waar deze situatie speelt zestig centimeter ingekort. Hierdoor kan er ook beter gehandhaafd worden op verkeerd parkeren ter hoogte van inritten.

De gemeente is niet bevoegd te controleren of te handhaven op de snelheid in de Dorpsstraat. Dit punt uit de petitie ligt bij de politie.

De aanpassingen worden in het eerste kwartaal van 2019 doorgevoerd.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:56 Commercial with Rijsberge Vliegerdagen 2024 (00:39)
10:58 Commercial with TCR Kunstgras 2023 12 24 (00:37)
10:59 Radio Rucphen with Tijdsein Radio Rucphen 2023 (00:05)

Now on air:

with

Next on air:
11:03 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)
11:03 Frans Vergouwen with Muziekparadijs3 (54:04)
11:57 Koorn Pik & de Dorsvlegels with Lente in Broabaant (03:33)

Laden...

Laden

Laden…