GEMEENTE RUCPHEN BEVORDERT LANGER THUIS WONEN 

Vanaf 1 januari 2024 is het in gemeente Rucphen mogelijk om onder voorwaarden een prémantelzorgwoning te realiseren. Dit beleid is gericht op het ondersteunen van ouderen om zich voor te bereiden op de toekomst, en hen in staat te stellen langer in hun eigen omgeving, te midden van vertrouwde gezichten te blijven wonen. Daarnaast bevordert dit beleid doorstroming.

De prémantelzorgwoningen zijn voor personen die de AOW-leeftijd hebben bereikt en bieden de mogelijkheid om in bijgebouwen of tijdelijke units te wonen die rolstoeltoegankelijk zijn. De voorwaarden voor het verkrijgen van een vergunning zijn o.a. dat het huishouden uit max. 2 personen met de AOW-leeftijd mag bestaan, en ze op het moment van de vergunningaanvraag nog geen zorgindicatie hebben.

Ze moeten ook een familiaire relatie hebben met de hoofdbewoners. De vergunning voor een prémantelzorgwoning wordt verstrekt voor een termijn van 15 jaar, conform de maximale termijn toegestaan onder de omgevingswet. Bij het beëindigen van de prémantelzorgsituatie dienen de woonvoorzieningen uit de tijdelijke woning te worden verwijderd.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…