GEMEENTE RUCPHEN STIMULEERT GEBRUIK STARTERSLENING

Om te helpen bij de aankoop van een eerste huis, gaat de gemeente Rucphen de starterslening meer onder de aandacht brengen van starters die een huis willen kopen. De starterslening is een aanvullende lening op de hypotheek die de bank verstrekt. Via de starterslening kunnen starters een bedrag van minimaal € 10.000,= tot maximaal € 30.000,= lenen voor de aankoop van hun eerste woning. De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het koophuis en het bedrag dat de starter bij de bank kan lenen en kent gunstige voorwaarden. Zo betaalt de starter de eerste drie jaar geen rente en aflossing. Pas na drie jaar, als het inkomen van de koper voldoende gestegen is, gaat men rente en aflossing betalen. De looptijd van de starterslening is dertig jaar, waarvan de eerste 15 jaar rentevast.

De gemeente Rucphen bood al eerder de starterslening aan. Sinds 2021 is de regeling verruimd. De aankoopkosten voor een woning mochten eerst niet hoger zijn dan € 250.000,= en gold alleen voor bestaande woningen. De maximale aankoopsom bedraagt in 2024 € 435.000,= (actuele NHG-grens) en is van toepassing op zowel bestaande woningen als nieuwbouw. De lening is bedoeld voor jongeren in de leeftijd tussen de 21 en 35 jaar die voor het eerst een woning willen kopen. Als voorwaarde voor de lening geldt verder dat de woning in de gemeente Rucphen gesitueerd is. De potentiële kopers hoeven voor de periode van aankoop niet in de gemeente Rucphen woonachtig te zijn. Sinds kort kan de lening gebruikt worden voor zowel de aankoop van de woning als voor eventuele meerwerk- of verbouwingskosten.

“De hoge huizenprijzen en de huidige krapte op de woningmarkt maken het voor veel starters lastig om hun eerste woning te kopen,” zegt wethouder Wonen, René Lazeroms. “De starterslening biedt deze doelgroep de mogelijkheid om op een verantwoorde manier extra geld te lenen. Voor een starter op de woningmarkt kan dat nét het verschil betekenen tussen een woning wel of niet kunnen kopen. Ook in de gemeente Rucphen zijn de huizenprijzen de laatste jaren fors gestegen. Via de stimuleringslening helpen we mensen als hun inkomen net te laag is om de hypotheek rond te krijgen. Bijkomend voordeel hiervan is bovendien dat onze gemeente op deze manier ook voor jonge mensen aantrekkelijk blijft om te wonen,” aldus de wethouder. De starterslening wordt uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvestiging (SVN). Voor meer informatie: www.svn.nl

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Billy Joel - You're Only Human (Second Wind)

Laden...

Laden

Laden…