GEMEENTE RUCPHEN WAARDEERT HAAR MANTELZORGERS

Onderwerp: Gemeente Rucphen waardeert haar mantelzorgers.
Bericht: Mantelzorgers zorgen voor een inwoner van de gemeente Rucphen waarmee zij een persoonlijke band hebben die ondersteuning nodig heeft. Dit is vaak een familielid, een kind of goede vriend of bekende. Een mantelzorger maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand langer zelfstandig kan blijven wonen of beter in staat is voor zichzelf te zorgen.

Dit jaar waardeert de gemeente Rucphen haar mantelzorgers weer voor hun inzet door het uitreiken van een mantelzorgwaardering. Deze waardering voor mantelzorgers is een bedrag van 75 euro.
Mantelzorgers (volwassenen, jongeren van 4 tot 24 jaar) die ten minste drie maanden, acht uur of meer per week, voor een zorgbehoevende naaste zorgen (familie, buren, vrienden) kunnen de Mantelzorgwaardering aanvragen.
Het gaat om boven gebruikelijke zorg die u uw naaste geeft, bijvoorbeeld omdat diegene minder zelfredzaam is door een ziekte of beperking. Het mantelzorgwaarderingsaanvraag formulier is te vinden op: www.mantelzorgrucphen.nl.
De zorgvrager die ondersteund wordt, moet wel in de gemeente Rucphen wonen. Mantelzorger kan ook elders wonen.

Vanaf 1 april tot 31 december 2023 is deze waardering weer aan te vragen.
Nadat de aanvraag is beoordeeld door de consulent van steunpunt Mantelzorg Rucphen, ontvangt de mantelzorger binnen 4 weken de opwaardering of het mantelzorgpasje met het bedrag van 75 euro.
Kent u iemand in uw omgeving die zorg draagt voor hun naaste? Vraag dan een waardering voor hem/haar aan! Een papieren versie van het aanvraagformulier is te verkrijgen bij steunpunt mantelzorg Rucphen. Voor vragen of meer informatie over Mantelzorgondersteuning kunt u contact opnemen steunpunt Mantelzorg Rucphen.
telefoon: 088 5574890
email:info@mantelzorgruchen.nl of kijk op website: www.mantelzorgrucphen.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…