GEMEENTE RUCPHEN WAARDEERT MANTELZORGERS.

De mantelzorgers van de gemeente Rucphen hebben dit jaar een moeilijke tijd. Het Corona virus zorgt ervoor dat de zorg voor de naaste erg onder druk komt te staan. De dagbestedingen kunnen niet alle cliënten ontvangen, thuiszorg kan de grote vraag naar meer zorg maar nauwelijks aan hierdoor kan de mantel- zorger overbelast raken door de lange wachtrij die ontstaan is.

(1/3)
Door het coronavirus moeten we contact moeten vermijden is het moeilijk de zorg over te dragen of te delen. Om al deze mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten is er dit jaar gekozen de mantel zorgpas samen te voegen met de waardering. Op deze nieuwe pas staat een geldbedrag op, wat bij deelnemende ondernemers binnen de gemeente Rucphen besteed kan worden.

(2/3)
Vanaf 1 oktober 2020 tot 31 december 2020 kunnen alle mantelzorgers, die binnen in de gemeente Rucphen zorgen, de pas aanvragen. Mantelzorger ben je als je gemiddeld 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor je naaste zorgt. Deze pas kan ook worden aangevraagd voor of door iemand die 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor iemand zorgt en niet bekend is bij steunpunt mantelzorg.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…