GEMEENTE ZUNDERT WINT AANDESLAG-TROFEE

De Gemeente Zundert is met het project Zundert Floreert uitgeroepen tot winnaar van de
Aandeslag-Trofee 2022. Samen het gebied mooier, beter en vitaler maken. Dat is het doel van Zundert Floreert. Met elkaar bekijken ze nieuwe initiatieven in het gebied en dragen ze er zorg voor dat ieder plan zoveel mogelijk meerwaarde heeft voor de omgeving. Het resultaat: duurzame initiatieven en gebiedsvisies waar het hele collectief achter staat. In juli 2022 is de proefperiode van drie jaar afgerond. Alle partijen hebben in een convenant afgesproken om op deze manier te blijven werken.

Volgens het juryrapport is de aanpak van Zundert Floreert verlopen volgens de bedoelingen van de Omgevingswet, waarin naar meerwaarde voor het gebied wordt gekeken in plaats van naar de regels. Waarin gewerkt wordt vanuit oplossingen in plaats vanuit beperkingen.

De jury kwam vorig jaar december met drie nominaties voor de beste initiatieven. Het programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’ is een samenwerkingsverband van gemeenten (VNG), provincies (IPO) en het Rijk. Surf voor meer informatie naar zundertfloreert.nl en:

www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl/implementatie/ervaringen/aandeslag-trofee

Bron: Gem. Zundert

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…