GEMEENTEN HIJSEN SAMEN MET BRAVIS REGENBOOGVLAG

Dinsdag 11 oktober hesen wethouder Joey van Aken van de gemeente Bergen op Zoom en wethouder Evelien van der Star van de gemeente Roosendaal samen met Bravis bestuurders Bianka Mennema, Albert-Jan Mante en verschillende ziekenhuismedewerkers regenboogvlaggen bij de hoofdlocaties van het Bravis ziekenhuis. De drie organisaties willen hiermee extra benadrukken dat iedereen welkom is en zich geaccepteerd en veilig moet kunnen voelen, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit.

“Bij Bravis geloven we in ‘Samen word je beter’. Dat begint bij je welkom voelen en jezelf kunnen zijn, vertelt Bianka Mennema.

Joey van Aken vindt het belangrijk om als lid van het gemeentebestuur aanwezig te zijn bij het hijsen van de regenboogvlag in zijn gemeente. “Vrij en veilig leven is het recht van iedereen”.

Evelien van der Star: “Roosendaal is Regenbooggemeente, we willen dat iedereen zich in onze stad en dorpen welkom en thuis voelt. Dat is nog niet altijd vanzelfsprekend”.

Albert van der Heijden, Intensive Care-verpleegkundige bij Bravis, was aanwezig bij het hijsen van de vlaggen. “Vorig jaar heb ik mij er hard voor gemaakt dat we als Bravis de regenboogvlag hijsen, hier kan ik mezelf zijn.

persfoto’s: Coming Out Day Bravis Ziekenhuis

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…