GEMEENTEN MASSAAL AAN DE LED VERLICHTING

In West-Brabant geven gemeenten aan al een tijd bezig te zijn met energiezuinige straatverlichting. Gemeente Roosendaal heeft een kwart van de verlichting energiezuinig gemaakt. Dit wordt ieder jaar uitgebreid, alle nieuwe verlichting is led verlichting. Verder wordt die in de avond en nacht gedimd. Om 22.00 uur naar 70 procent en om 00.00 uur naar 50 procent.

Ook in Breda is meer dan 25 procent van de straatverlichting vervangen door led. Waar dat kan als het gaat om veiligheid, passen ze dimregimes toe. Zo staat het licht tussen 00.00 en 05.00 uur op 50 procent.

Etten-Leur heeft in het buitengebied op diverse plaatsen dynamische straatverlichting. Deze verlichting brandt op een laag vermogen en gaat feller branden wanneer er verkeer langskomt.

Zundert is met een grote vervangingsoperatie bezig. Oude armaturen worden vervangen door led lampen. De nieuwe lampen kunnen ze afzonderlijk instellen en op afstand dimmen of uitschakelen. In Zundert wordt alle sportveldverlichting nog dit jaar vervangen door ledverlichting.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…