GEMEENTEN W-BRABANT SLAAN HANDEN INEEN MET GFT+E

Sinds juli 2018 is de campagne Samen aan de Bak het boegbeeld van vier gemeenten om inwoners duidelijk te maken dat de hoeveelheid restafval omlaag moet, en hoe dat bereikt kan worden. Behalve de basiscampagne die het gehele jaar door duurt, zetten de gemeenten elk jaar een speciaal onderwerp centraal. Dit jaar is dat weer de afvalstroom GFT+E (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten).

Vanaf half september vraagt men in zes West-Brabantse gemeenten in diverse supermarkten en lokale groente- en fruitwinkels aandacht voor het scheiden van GFT+E-afval. Gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert zetten de  communicatiecampagne Samen aan de Bak in om inwoners bij aankoop van producten attent te maken op het scheiden van hun afval later thuis.

In lokale supermarkten en andere winkels zijn vloerstickers, flyers, wobblers, posters en advertenties op tv-schermen te zien, waarop inwoners opgeroepen worden het GFT+E-afval apart te houden van hun restafval. Een winactie en een speciaal ontworpen afvalhulpje proberen inwoners te stimuleren de website van Samen aan de Bak te raadplegen voor tips en nieuws over GFT+E en het scheiden van afval.

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…