GEMEENTERAAD RUCPHEN KORT VERLANGLIJST IN

De Rucphense gemeenteraad zette woensdag het mes in de verlanglijst van het college en schrapte onder meer een extra boa. Niet slim, vond de burgemeester: “Als u denkt dat ik zo de veiligheid kan garanderen, leven wij in verschillende werelden.” Burgemeester en wethouder vroegen de raadsleden woensdag om budget vast te leggen voor 22 ‘bestuurlijke ambities’.

Dingen die het college graag wil regelen. Op die lijst staan dingen als; nieuwe toga’s voor trouwambtenaren, vuurwerklessen op scholen en budget voor een extra handhaver. Als Rucphen alle zaken op de lijst uitvoert kost dat van 2024 t/m 2027 tussen de 330.000 en 385.000 euro per jaar. Dat vindt een raadsmeerderheid in deze onzekere tijden te veel omdat de inflatie  onvoorspelbaar blijft.

Den Haag dreigt vanaf 2026 minder geld naar gemeentes over te maken. Als alle plannen worden uitgevoerd, dreigen in 2026 rode cijfers. Dus kortten coalitiepartijen VVD, RVP en CDA het verlanglijstje in, met steun van PvdA en Forza Rucphen. Daarbij bleven zaken als nieuwe toga’s en extra budget voor onkruidbestrijding, maar verdwenen een shovel voor de buitendienst en extra handhavingscapaciteit.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Christa Fartek - Ein leben mit dir

Laden...

Laden

Laden…