GEPLANDE LOGEERZORG MENSEN MET DEMENTIE 2E JAAR

De pilot geplande logeerzorg gestart in 2022 gaat door. Dat hebben de colleges van 10 deelnemende gemeenten besloten. Inwoners met dementie kunnen logeren bij één van de vier zorglocaties, Avoord, Mijzo, Surplus en Thebe. Zorgen voor een ander kan intensief zijn. Veel mantelzorgers lopen zichzelf voorbij. Wanneer de ander met dementie een paar nachten gaat logeren, komt de mantelzorger tot rust.

Uit onderzoek blijkt dat 53% zich overbelast voelt. Wanneer mantelzorgers tijd voor zichzelf hebben, kunnen ze het langer en in goede gezondheid vol houden. Dat komt de kwaliteit van verzorging ten goede. Het 1e jaar van de pilot is gebruikt om de basis goed te regelen. In 2022 zijn 536 overnachtingen geweest. In 2023 geven de partners meer aandacht aan mogelijkheden en voordelen van logeerzorg.

Logeerzorg kan betaald worden vanuit de WMO via de gemeente. Of als de persoon een indicatie van het CIZ heeft uit de Wet langdurige zorg. Voor meer informatie, neemt u contact op met de Vraagwijzer, of met uw casemanager dementie, de Wmo medewerkers van de gemeente, de huisarts of de wijkverpleegkundige.
vraagwijzer@zundert.nl 076 – 599 56 00.

Bron: Gem. Zundert

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…