GEVULDE AARDAPPEL MET GORGONZOLA.

Ingrediƫnten: 2 grote aardappelen (ca. 400 gram), 25 gram gorgonzola, 3 eetlepels melk, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook, 25 gram geraspte kaas, nootmuskaat, peper, zout en boter.
Bereidingswijze: Boen de aardappelen schoon en pof ze 6 minuten in de magnetron, op vol vermogen, gaar. Pak ze in een doek en laat ze ca. 30 minuten afkoelen.

(1/3)
Snijd een kapje van de aardappelen en schep met een theelepel het kruim eruit. Laat wel een wandje van ca. 1 cm. staan. Wrijf het uitgehaalde kruim door een zeef en doe het samen met de melk in een pannetje. Laat de puree al roerend binden en roer de gorgonzola erdoor. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en meng de bieslook erdoor. Vul de aardappelen met deze puree en bestrooi ze met de geraspte kaas.
(2/3)
Zet de aardappelen in een ingevette ovenschaal en laat deze in ca. 20 minuten, bovenin de oven, warm worden. Serveer met een gemengde groene salade.

Dit gerecht is voor twee personen.

EET SMAKELIJK

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…