Zaterdag 11 mei naar de Heimolen aan de Heimolendreef 24 in Rucphen gefietst, om te kijken hoe de Nationale Molendagen daar verliepen. Door het stralende weer werd het goed bezocht, en werden er rondleidingen verzorgd door de enthousiaste vrijwilligers. Molenaar Peter Jansen bood me thee met een heerlijke vers gebakken wafel aan.
Er was genoeg te doen, ook voor kinderen. Die konden een mooie kleurplaat krijgen, er waren bouwpakketjes aanwezig, en natuurlijk de uitleg van de molen hoe die nu precies werkt. Ik was erg benieuwd hoe de eigen gemaakte rookworsten zouden smaken. Of ik tijd genoeg had? Natuurlijk wel, dus zette Pieter Zuijkerbuijk een oude motor aan waarmee de rookworsten op originele wijze gaar gestoomd werden.
Deze rookworsten zijn gemaakt van varkensvlees, kaas en gekruid met o.a. Jalapeños. Toen de worsten gaar waren geproefd, en zeker de moeite van het proberen waard. Een topdag voor de Heimolen, en zondag 12 mei staan alle vrijwilligers nog een dag voor iedereen klaar.
Verslag/foto’s: Ria de Schutter