GLAS- EN BLIKVERBOD TIJDENS 5 EVENEMENTEN BREDA

Tijdens de 5 grote evenementen; Klunen, Carnaval, Koningsdag, Breda Jazz Festival en Elfde van de Elfde, geldt voortaan een glas- en blikverbod in de binnenstad van Breda. In afstemming met de betrokken partijen zoals politie, de Bredase KHN, SOFB en supermarkten in de binnenstad is dit verbod besloten, en te weren in het belang van de veiligheid van bezoekers en hulpverleners.

Klunen, op zondag 21 januari, is het eerste evenement van het jaar waarbij dit verbod van kracht is. Glas en blik op straat zorgt voor gevaarlijke situaties op de drukke plekken in de binnenstad. Het aangewezen gebied verschilt per evenement en is dus maatwerk. Er komt een socialmedia campagne om mensen op voorhand te wijzen op het verbod.

Er zijn borden bij toegangswegen en posters in de horeca om bezoekers die het gebied betreden te wijzen op het verbod. Toezicht en Handhaving controleert samen met beveiligers of de bezoekers van de binnenstad glas of blik bij zich hebben en verzoeken hen dit in de afvalbakken aan de randen van de stad te gooien. Bezoekers die zich niet aan deze regels houden riskeren een boete van €95.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Betsie Zarkema - Een Beetje Lachen Een Beetje Huilen

Laden...

Laden

Laden…