GOEDE BELANGSTELLING HERDENKING DRAMA VLOEIWEIDE

Zondag 9 oktober was op de vloeiweide de jaarlijkse herdenking van het oorlogsdrama dat zich daar in de vroege morgen van 4 oktober 1944 afspeelde.

De belangstelling bij het monument was goed. De plechtigheid begon zondagmorgen om half elf met een eucharistieviering in de St. Bavokerk muzikaal opgeluisterd met enkele hymnen door harmonie St. Cecilia. Voor elk gevallen slachtoffer werd bij het noemen van diens naam een waxinelichtje aangestoken. Het ging hierbij om 17 slachtoffers. De bezoekers spraken na afloop van een mooie viering waarin pastor Hans van Geel voorging.

Om twaalf uur was er een Stille Tocht vanaf de Hellegatweg naar het monument. Diverse kransen werden op de gedenkplaats gelegd. Hierna was het dodenappel met de namen van alle slachtoffers. Daags na de overval in 1944 werden de acht in gevangen genomen verzetsstrijders in het Mastbos onder Breda gefusilleerd.

Het geheel werd omlijst door St. Bavokerkkoor Voluntate en werd de Last Post geblazen door Gijs van Kuijck van harmonie St. Cecilia. De herdenking werd weer verrijkt met het Veteranenkorps gemeente Zundert en de Bond van Wapenbroeders. Besloten werd met het zingen van het Wilhelmus.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…